Artikel

Guide till merförsäljning i restaurang med Guestrix

Guide till merförsäljning i restaurang med Guestrix

10 apr. 2024

restaurant cash sales register
restaurant cash sales register
restaurant cash sales register

Upptäck strategier för att öka snittnotan och förbättra din restaurangs lönsamhet med hjälp av Guestrix. Lär dig hur du kan använda dataanalys för effektiv merförsäljning och en rikare gästupplevelse.

Merförsäljningens Betydelse för Restaurangens Lönsamhet

Att öka snittnotan är en viktig metod för restauranger som strävar efter att förbättra sin lönsamhet genom merförsäljning. Genom att skapa en upplevelse som uppmuntrar gäster att utforska fler delar av din meny kan du inte bara berika deras besök utan även positivt påverka din restaurangs ekonomiska hälsa. Här är en guide till hur du kan använda analysverktyget Guestrix för att strategiskt öka snittnotan genom merförsäljning.

Förstå dina Gästers Beteenden

Det första steget i att öka snittnotan är att förstå dina gästers beteenden. Gäster som väljer att avnjuta en hel måltid från fördrink till efterrätt tenderar att lämna restaurangen nöjda och glada. Guestrix ger dig möjlighet att spåra hur många drinkar, förrätter, varmrätter, desserter och enheter dryck som säljs i förhållande till antalet gäster, vilket ger dig en överblick över potentiella områden för merförsäljning. Genom att analysera bokningsdata kan du identifiera mönster och anpassa din strategi därefter.

Analysera Möjligheter till Merförsäljning

När du har insikter från Guestrix kan du identifiera vilka delar av din meny som har störst potential för merförsäljning. Om du upptäcker att förrätter och desserter säljer i låga volymer, bör du fråga dig själv varför det är så och vad du kan göra för att förbättra situationen. Kan det vara priset som avskräcker eller är utbudet för begränsat? Genom att optimera din meny för merförsäljning kan du öka snittnotan per gäst.

Strategier för att Öka Snittnotan

För att öka din snittnota, överväg följande konkreta strategier:

  • Identifiera och marknadsför merförsäljningsprodukter: Se över vilka produkter som säljer bäst och gör dem mer framträdande på menyn. Fokusera på högmarginalprodukter som kan bidra till ökad omsättning.

  • Utbilda personalen: Träna dina medarbetare i merförsäljningstekniker och hur man ställer säljande frågor. Rekommendera kombinationer av mat och dryck som kompletterar varandra för att maximera merförsäljningen.

  • Skapa lockande erbjudanden: Erbjud en sammansatt meny eller specialpris på utvalda kombinationer för att uppmuntra gäster att prova flera rätter. Marknadsför dessa erbjudanden aktivt för att dra nytta av dem.

  • Använda alternativa frågetekniker: Att ställa frågor som ger gästen två tydliga alternativ kan öka chansen för ett köp. Till exempel, fråga om de vill börja med ett glas prosecco eller en Negroni, istället för att fråga om de vill börja med något att dricka där svaret blir ja eller nej.

Sätt Mål och Följ Upp

Slutligen, använd Guestrix för att sätta tydliga SMART-mål för din snittnota och följ upp dessa regelbundet. Att ha ett specifikt mål för ökning av snittnotan kan motivera både dig och dina medarbetare att aktivt arbeta för att uppnå detta. Genom systematisk uppföljning och utvärdering med hjälp av Guestrix kan du justera dina strategier för att kontinuerligt förbättra resultatet.

Avslutning

Genom att använda Guestrix för att analysera dina gästers beteenden och anpassa dina strategier kan du effektivt öka din snittnota och därmed förbättra din restaurangs lönsamhet. Att förstå och agera på möjligheterna till merförsäljning är nyckeln till att skapa en rikare gästupplevelse samtidigt som du maximerar din ekonomiska potential.

Redo att öka lönsamheten och få mer tid över?

Kom igång genom att skriva upp dig på väntelistan:

Redo att öka lönsamheten och få mer tid över?

Kom igång genom att skriva upp dig på väntelistan:

Varför en väntelista? För oss är det viktigt att de saker vi bygger faktiskt skapar riktig nytta, då värdet av det vi skapar är viktigare för oss än antalet användare vi har.